Mulți dintre cei care sunt în prima linie în lupta împotriva coronavirus sunt nevoiți să refolosească măștile chirurgicale, în ciuda riscului de contaminare, deoarece nu au altă opțiune. Cererea imensă de articole de protecție a pus presiune pe furnizorii consacrați, care lucrează cu liste de așteptare pentru clienți.

În aceste condiții, compania americană Copper88, care oferă articole sport cu proprietăți de compresie, a propus ca materialul propriu, brevetat, care încorporează 88% cupru, să fie folosit la măștile chirurgicale, deoarece proprietățile sale rezistă până la 40 de spălări.

Copper88 se bazează pe efectele ionilor de cupru și este ușor, respirabil și posedă proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, anti-fungice, anti-miros.

Masca antibacteriană Copper88 oferă un strat adițional de protecție, are o durată de viață extinsă și ajută la reducerea deșeurilor.

„Am studiat efectele cuprului asupra bacteriilor și am testat produsul de câțiva ani. Într-unul dintre teste am descoperit că, la interacțiunea cu anumite tulpini de gripă, 99% dintre ele erau eliminate. În altul am avut succes împotriva MRSA,” spune Aaron Fisher, unul dintre fondatorii Copper88.

Până acum, compania a donat 45.000 de măști în Asia și America de Nord, și intenționează să mai fabrice.