Compania germană achiziționase brandul în 2006 contra sumei de 3,8 miliarde dolari. În strategia Adidas, Reebok urma să devină competitor direct al Nike, dar vânzările din ultimii ani au dezamăgit.
Într-o declarație venită din partea CEO-ului Adidas, Kasper Rorsted, se afirmă că „după o evaluare atentă, am ajuns la concluzia că brandurile Reebok și adidas vor putea să-și realizeze potențialul de creștere independent unul de celălalt. Vom depune toate eforturile în lunile ce urmează pentru a asigura un viitor de succes pentru brandul Reebok și echipa sa.”
Adidas nu a dat vreun motiv pentru această mutare, nici nu a anunțat dacă va crea o companie independentă pentru Reebok sau dacă va vinde brandul pur și simplu. Compania a declarat că a dezvoltat o strategie pe cinci ani care va presupune „consolidarea poziției de lider a Adidas pe piața globală de articole sport.”
În anii trecuți, Reebok a încercat să se repoziționeze cu ajutorul unor parteneriate de notorietate cu asociațiile UFC și Crossfit. Cu doar câțiva ani în urmă, în 2017, Rorsted apăra decizia Adidas de a nu vinde brandul, declarând la o adunare a acționarilor că ”nu vom vinde Reebok, pentru că avem mare încredere în poziționarea strategică a brandului.”
Vânzările nete ale Reebok au scăzut cu 7% în trimestrul trei al anului trecut, până la 403 milioane euro, după o scădere încă și mai dramatică în trimestrul al doilea, de 44%. Valoarea brandului e estimată în momentul de față la cca. 1 miliard de euro.