29.250 de aplicanţi s-au înscris pentru accesarea fondurilor nerambursabile din cadrul primei măsuri a granturilor oferite de statul român, în valoare de 1 miliard de euro. 

Potrivit Ministerului Economiei, județele din care au venit cele mai multe solicitări din partea microîntreprinderilor, persoanelor fizice autorizate, organizațiilor neguvernamentale și cabinetelor medicale afectate de pandemie au fost Bucureşti (5.546), Cluj (2.917), Braşov (1.259), Timiş (1.222), Iaşi (1.121). Următoarele au fost judeţele Ilfov, Bihor, Prahova, Mureş, Constanţa.

Majoritatea solicitărilor înregistrate au fost din partea operatorilor economici cu zero angajaţi (24.483).

Persoanele fizice autorizate şi organizațiile neguvernamentale au transmis un număr de 10.224 de cereri. Un număr de 662 de cereri au fost primite din partea PFA/CMI care au desfăşurat activităţi COVID.

Totodată, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Foto- Robert Anasch – Unsplash