Noul cort creat de compania vieneză GentleTent a câștigat anul trecut, la târgul de la Friedrichshafen Germania, premiul pentru cel mai inovativ cort cu acoperiș GT-Roof. Această construcție de cort super ușor poate fi folosită pe aproape orice tip de vehicul datorită greutății sale nete de numai 25 de kilograme, folosind un schelet gonflabil foarte ușor, care poate fi montat în câteva secunde.

Cortul folosește tehnologia “Drop Stitch Construction” utilizată în plăcile de surfboard.

Structura plăcii de susținere este compusă din mai multe filamente pentru a asigura o rigiditate perfectă la umflare, folosind o pompă de 12 volți ce poate fi ușor conectată la mașină.

Iar partea superioară a acoperișului poate fi umflată și cu o pompă convențională datorită faptului că nu are nevoie de o presiune specială.

A fost adaugată de asemenea o saltea gonflabilă “GT-Mattress”, cu o înălțime de 7 cm, pentru un suport mai ergonomic și mai mult confort.

Cortul este dotat cu ferestre pentru ventilația aerului și pentru a putea admira panorama.

Asamblat, are o platformă de 220 cm. lungime, 140 cm. lățime și 130 cm înălțime. După demontare se reduce la 1×1 metru și 10 cm înaltime, incluzând un mic spațiu pentru sacii de dormit și așternuturi. Poate fi transportat pe capota mașinii sau în portbagaj.

Acest cort poate chiar pluti întrucât partea inferioară folosește o costrucție similară

plăcilor de surf. GentleTent poate fi montat direct pe sol, pe apă sau pe capota mașinii.