Moncler a finalizat extinderea fabricii pe care o operează în Bacău și a inaugurat o nouă unitate de producție și o grădiniță pentru copiii angajaților, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane de euro.

Noul spațiu de producție se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, repartizați pe două niveluri, și marchează extinderea fabricii care măsoară aproximativ 16.000 de metri pătrați și care a fost deschisă în urmă cu aproximativ opt ani. 

Parterul este destinat producției de articole de îmbrăcăminte și este dotat cu tehnologii de ultimă generație, printre care se numără tehnica de fabricație inspirată din filozofia Lean Manufacturing. 

Primul etaj găzduiește departamentele de proiectare tipare și confecționare prototipuri, precum și un centru de cercetare și dezvoltare, unde se lucrează colecția Moncler Grenoble. 

Fabrica folosește 100% electricitate regenerabilă și este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată și mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiționat etc.), a anunțat compania. Toate resturile rezultate din producție (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate și reciclate pentru a fi refolosite ca materie primă. 

Unitatea de producție din România, singura deținută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf din colecția Moncler Grenoble. La capacitate maximă, aceasta va produce aproximativ 30% din producția anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler. 

În noua unitate lucrează în prezent aproximativ 230 de persoane, capacitatea Moncler Industries Yield ajungând în prezent la aproape 1.800 de angajați. Compania își propune să angajeze alte peste 200 de persoane în următoarele luni.

Totodată, a fost dată în folosință o grădiniță pentru angajați. Clădirea, care are aproximativ 800 de metri pătrați, are o capacitate de aproximativ 60 de copii și găzduiește în prezent 40 de copii ai angajaților. 

Compania și-a început operațiunile directe pe plan local în 2015, fiind una dintre cele mai mari fabrici din zonă și un angajator cheie în regiune. 

În noua unitate de la Bacău va fi implementat proiectul Academia de Excelență Tehnică Moncler, un program de formare specializată dedicat în mod special proaspeților absolvenți ai școlilor tehnice și profesionale care își propun să lucreze în producția de mostre, prototipuri și control al calității.