Grupul de lux Hermès a publicat azi raportul de activitate pentru anul trecut, din care reiese o creștere de 15% a veniturilor. Veniturile Hermès s-au ridicat la € 6.883 milioane în 2019, în timp ce profitul operațional a crescut cu 13%, ajungând la € 2.339 milioane (34% din vânzări). Profitul net s-a cifrat la € 1.528 milioane.

Vânzările din Asia (fără Japonia) au crescut cel mai mult (+18%), în special în China, în ciuda evenimentelor din Hong Kong din ultima perioadă. S-au extins magazinele din Qingdao (China) și Hyundai (Coreea de Sud), la care se adaugă cele din Xiamen (China) și Phuket Floresta (Thailanda).

America a crescut cu +12%, cu deschideri de spații în New York, Honolulu, și extinderi în San Francisco.

Investiții în manufactură proprie

Europa (excluzând Franța) a creecut cu 8%, cu Marea Britanie și Italia cele mai bune piețe pentru brand. În noiembrie, Hermès a deschis primul său magazin din Varșovia, o nouă piață pentru grupul de lux.

Toate diviziile brandului s-au comportat bine, în special cele de îmbrăcăminte și accesorii, urmate de bijuterii.

Potrivit informațiilor grupului, s-a investit în creșterea capacităților de producție de la Manufacture de l’Allan și se lucrează la atelierele din Guyenne și Montereau, care se vor inaugura în acest an. Un altul va fi construit în Louviers până în 2021, iar o unitate producătoare în Ardennes, anunțată pentru 2022, va deveni cel de-al 21-lea atelier de pielărie al brandului, întârind promisiunea de integrare locală în Franța.

Bonus pentru angajați

Grupul Xiamen (China) și Phuket Floresta (Thailanda). a continuat angajările anul trecut, cu aproape o mie de persoane. La finele lui 2019, compania număra 15.417 de angajați, dintre care 9.522 în Franța.

Hermès le va acorda tuturor angajaților un bonus de €1.500 în 2020, ca urmare a rezultatelor bune de anul trecut.

Foto: Hermès