Expoziția italiană a dat startul înscrierilor, iar interesul arătat de cele mai importante branduri din domeniu, indiferent că e vorba de tehnologie, servicii sau detergenți, confirmă anvergura și reprezentativitatea evenimentului.

 130 de expozanți au închiriat déjà 11.500 metri pătrați de spațiu expozițional: acestea sunt cifrele cu care EXPOdetergo International, evenimentul mondial dedicat echipamentelor, tehnologiei, produselor și serviciilor destinate întreținerii textilelor, intră în linie dreaptă pentru ediţia de anul viitor, care va avea loc între 19 şi 22 octombrie 2018 la Fiera Milano.

Deşi înregistrarea expozanţilor se află abia la început, următoarea ediţie confirmă încă de pe acum statutul EXPOdetergo International ca principală platformă mondială de expunere şi promovare a inovaţiilor şi dezvoltării din domeniu. Din informațiile oferite de organizator, evenimentul integrează soluțiile prezentate de cei mai buni producători italieni, specializaţi mai ales în curățătorie chimică şi călcat, cu cele ale companiilor internaţionale.

Inovația, eficiența și impactul scăzut asupra mediului vor fi cuvintele-cheie ale ediției din 2018, ceea ce o înscrie în contextul mai larg al tendinței întregii industrii textile de a se dezvolta responsabil.

Livio Bassan, preşedinte al EXPOdetergo International, a amintit, de altfel,  tema-cheie a evenimentului de anul viitor: sustenabilitatea. “Pentru a ne menţine competitivi, trebuie să anticipăm dezvoltarea viitoare şi să ne asumăm obiective comune întregului sector. Iar unul dintre acestea e sustenabilitatea, adică mai multă atenţie acordată protecţiei mediului, o eficienţă crescută a consumurilor şi tehnologie mai performantă.”

Mai multe, pe www.expodetergo.com