Din cauza reglementărilor în vigoare din Germania, care interzic organizarea de evenimente și târguri, Messe Frankfurt anulează Tendence 2021.

Este a doua ediție la rând când târgul de bunuri de larg consum este anulat. Messe Frankfurt a horărât să ofere în schimb platformele online Conzoom Solutions și Nextrade.

„Am decis, chiar dacă nu ne este deloc ușor, să anulăm ediția Tendence pentru a doua oară. Ne vom concentra pe organizarea altor evenimente destinate industiei bunurilor de consum precum Ambiente, Christmasworld și Paperworld. Iar în luna iulie vom planifica Nordstil în Hamburg,” a declarat Stephan Kurzawski, membru al Bordului de Management al Messe Frankfurt.

După 100 de zile de carantină continuă pentru mulți comercianți de produse nealimentare, asociația German Retail Association (HDE) consideră că o mare parte a industriei are probleme majore.

Potrivit raportului HDE, în jur de 120.000 de magazine se află în pericolul de a închide de tot. În acest context, Messe Frankfurt a decis să anuleze Tendence pentru al doilea an la rând.


Heimtextil Frankfurt se va ține împreună cu Techtextil și Texprocess, în mai 2021
Texprocess și Techtextil se amână pentru 2022
The virtual fair Nextrade: More than 1,500 registered retailers and 250,000 articles


Următorul târg de bunuri de larg consum al Messe Frankfurt va fi Nordstil, în Hamburg – programat în perioada 24-26 iulie 2021.