Dacă în septembrie anul trecut, Messe Frankfurt și reprezentanții industriei au decis să anuleze toate târgurile din primul trimestru din 2021, iar Heimtextil ar fi fost cuplat cu Techtextil și Texprocess pentru luna mai, iată că planurile s-au schimbat din nou.

Messe Frankfurt a anunțat recent că va amâna toate târgurile internaționale din aprilie-mai, printre care se numără și Heimtextil, Techtextil și Texprocess, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile germane în ultima perioadă.

„În prezent, nu se poate întrevedea sfârșitul pandemiei. Evenimentele sunt efectiv interzise în Germania, iar restricțiile de călătorie internaționale fac imposibilă planificarea acestor târguri comerciale pentru aprilie sau mai 2021,” spun organizatorii.

Un eveniment anual de primăvară este esențial pentru ciclurile de comenzi bazate pe tendințe în industriile de divertisment, tehnologie, bunuri de larg consum și textile, ceea ce înseamnă că amânarea acestor evenimente până în a doua jumătate a anului nu ar fi servit intereselor expozanților.

Focus pe formatele digitale

Din cauză că evenimentele fizice nu sunt posibile, Messe Frankfurt a creat numeroase oferte digitale. Consumer Goods Digital Day din 20 aprilie 2021, de exemplu, le oferă clienților ocazia de a se reuni într-o locație digitală în care pot dialoga și obține informații. Conținutul evenimentului va fi concentrat pe modalități prin care retailerii își pot ajuta afacerile, în special întrucât nu a fost posibilă organizarea de târguri emblematice în Frankfurt de la Ambiente 2020.

În plus, pentru sectorul dedicat casei, se va organiza Nextrade, un portal care le va oferi producătorilor din industrie posibilități de a-și prezenta ofertele de textile de casă și de a se promova în rândul retailerilor și comercianților.

Cât despre târgurile în format fizic, următorul Heimtextil va avea loc între 11 și 14 ianuarie 2022, urmat de Christmasworld (28 ianuarie – 1 februarie 2022), Paperworld și Creativeworld (29 ianuarie – 1 februarie 2022).

Ambiente își va deschide ușile de pe 11 pe 15 februarie 2022, iar Techtextil și Texprocess vor avea loc în al doilea trimestru din 2022, la o dată care se va stabili ulterior.