Următoarea săptămână a modei din capitala daneză ar fi trebuit să aibă loc în februarie 2021, însă organizatorii Copenhagen Fashion Week, CIFF, Revolver, Dansk Fashion & Textile și WEAR au decis ca, din cauza situației generate de pandemia de Covid-19 și a restricțiilor recente, ediția din februarie să aibă loc conform planificării, dar în format digital.

În schimb, cele două târguri de modă CIFF și Revolver sunt anulate ca urmare a interzicerii de către autoritățile daneze a tuturor activităților de acest gen până la sfârșitul lunii februarie 2021.

Cecilie Thorsmark, CEO Copenhagen Fashion Week a anunțat: „Din cauza evoluției actuale a pandemiei de Covid-19, am fost obligați să anulăm toate evenimentele fizice, inclusiv târgurile comerciale. Programul prezentărilor și al dezbaterilor din cadrul Săptămânii modei din Copenhaga este încă în picioare prin universul nostru digital, la copenhagenfashionweek.com. Așteptăm cu nerăbdare să ne putem reîntâlni fizic pentru săptămâna modei din august 2021.”

 

În această vară, Copenhagen Fashion Week a lansat un nou format hibrid care a făcut posibilă prezența mărcilor în programul spectacolelor, atât în ​​format digital, cât și în format fizic – o modalitate flexibilă, prin care se respectă responsabilitățile globale în lumina Covid-19.

Această ediție a Copenhagen Fashion Week va adapta unui format complet digital pentru a se asigura că sunt respectate noile restricții, oferind în același timp brandurilor posibilitatea de a-și prezenta colecțiile sezoniere unui public internațional.

Toate show-urile și dezbaterile vor putea fi vizionate pe platforma online între 2 și 4 februarie, iar programul și calendarul lor a fost deja publicat.