Cu noul sistem XCLIMBPRO sau ClimbSphere propus  în această vară la târgul internațional  Friedrichshafen 2017 de Klimbhal Amsterdam, doritorii pot face escaladă sportivă în condiții de maximă siguranță cu ajutorul unui panou rotativ care, pe lângă faptul că ocupă un spațiu redus, poate fi folosit și fără un echipament de siguranță, înălțimea maximă fiind de 280 cm. În dreptul lui se poate pune cea mai confortabilă saltea. Dificultatea tehnică poate fi reglată modelând un traseu mai simplu, astfel că este ușor de utilizat și potrivit atât pentru copii, cât și pentru profesioniști.
Acest sport complex care explorează posibilități infinite ale mișcărilor corpului în spațiu și  care combină elasticitatea cu  forța fizică, este din ce în ce mai practicat și la modă în cele mai mari zone metropolitane, dar chiar și în unele școli.
Astăzi oamenii vor să se cațere atât pentru distracție, cât și pentru menținerea condiției fizice. Ce poate fi mai plăcut decât un studiu aprofundat al mișcărilor pe un fond muzical relaxant, în interiorul unui spațiu amenajat estetic! Să nu uităm că marile branduri de echipamente sportive au introdus colecții speciale pentru activitățile sportive de interior.
Pentru cei care au o simplă sală de fitness sau o pensiune turistică sau care administrează un centru comercial, o bază sportivă sau firmele care vor să aibă un perete de escaladă doar pentru angajații lor, nu mai au o problema de spațiu!