Începem anul în forță cu o listă a celor mai importante târguri europene și regionale din prima jumătate a anului, pentru că ni se pare important să avem grijă de timpul extrem de prețios al cititorilor noștri, și să-i ajutăm să își organizeze calendarul evenimentelor, deplasările la clienți și termenele-limită.

Prima ediție a anului vine cu un cover story interesant, povestea unuia dintre puținii producători de fire de lână și amestec care mai funcționează în industria românească – Transilana – spusă de directorul său, dl. Adrian Taraș.

O altă poveste incendiară este cea a lui Aurelian Băbătie, un profesionist al cămășilor MTM, care dezvăluie în exclusivitate pentru Dialog Textil dedesubturile dubioase ale aranjamentelor dintre unii furnizori de accesorii, șpăgile date de aceștia unor directori de achiziții din fabricile de confecții, ca și despre nevoia de educație în textile și “profesionalismul” unor băieți parfumați și buni de marketing care vând cămăși MTM făcute de alții.

Aflăm și mersul textilelor de casă din Bulgaria, văzute prin ochii producătorului de prosoape cu îndelungată tradiție Yana, dar și aventura unui hobby care prinde a se transforma în micuță afacere – Pam Pam – haine confortabile și ergonomice pentru cei mici și mari.

Discutăm cu britanicul Tom Cridland despre businessul său etic și echitabil cu îmbrăcăminte pentru bărbați și campaniile anticonsumerism și anti-black Friday care l-au adus în atenția presei internaționale.

Iar în încheiere asezonăm cu informații despre o săptămână a modei dintr-o țară baltică – Letonia – pentru că așa ne stă bine: să ne uităm și să luăm aminte și la ce fac alții bine și să învățăm dacă e de învățat.

Vă doresc un an binecuvântat, cu multă energie și inspirație și roade cât mai bune!