În perioada 13-15 septembrie, școala Atelierele ILBAH va susține workshopuri de modă inedite în cadrul Textile Technology Show, prima expoziție de tehnologie dedicată industriei textile din regiunea sud-est europeană, organizată în România în ultimii 10 ani. Evenimentul, organizat de EUROEXPO Fairs în cadrul pavilionului central al Romexpo, reunește cei mai mari furnizori și distribuitori de echipamente, designeri de referință, antreprenori recunoscuți pe plan internațional precum și ultimele inovații din industria textilă.

De la broderie computerizată, la desen de modă, tehnici de drapaj, croitorie sau demonstrații live de realizare a unui sacou bărbătesc pe comandă, workshopurile Atelierele ILBAH acoperă toate ramurile designului vestimentar, croindu-le pașii iubitorilor de modă pentru a-și duce pasiunea la nivelul următor.

3 zile de workshopuri creative

Joi, 13 septembrie, în cadrul unui workshop interactiv, vizitatorii TTS au ocazia de a fi Inițiați în Tainele Croitoriei, urmând ca, până la finalul acestuia, să se poată mândri cu primul lor obiect realizat cu ajutorul unei mașini de cusut performante, marca Brother. Ziua continuă cu Workshopul „Totul despre Broderie”, în cadrul căruia profesioniști în domeniu vor efectua demonstrații live de broderie, folosind aparatură de ultimă generație. Nu vor lipsi nici sfaturile practice privind utilizarea softurilor specializate sau ultimele tendințe în materie de broderie. Acest workshop va fi reluat și în cea de-a doua zi a expoziției TTS.

     

Ziua de vineri, 14 septembrie, începe cu o spectaculoasă demonstrație de croitorie bărbătească. Răzvan Pintea, maistru croitor cu experiență de peste 20 de ani în moda italiană și trainer Atelierele ILBAH, va demonstra pasionaților cum se poate realiza de la zero un sacou bărbătesc pe comandă, la cele mai înalte standarde de calitate. În continuare, persoanele interesate pot alege să participe la workshopul „Tipare de Croitorie – Burda”, pentru a descoperi tehnicile prin care un articol vestimentar poate prinde contur, folosind tipare prestabilite.

În ultima zi a expoziției TTS, sâmbătă, 15 septembrie, cunoscutul designer Silvia Șerban, trainer Atelierele ILBAH, va susține două workshopuri creative, menite să incite imaginația și să solicite îndemânarea. Cel dintâi, „Descopera Drapajul de Moda”, va iniția doritorii în sofisticata tehnică a drapajului, folosită în mod tradițional în industria haute couture. Folosind doar un manechin de croitorie, bucăți de material și câteva bolduri, acest procedeu permite obținerea de creații complexe, reproducând modul în care o ținută învăluie natural silueta feminină. Maratonul se inchieie cu Workshopul „Lectie de Desen / Crochiul”, care va desluși secretele unei etape importante din activitatea unui designer vestimentar, desenul de modă. Folosind câteva cunoștințe elementare de volum și proporții, dar și puțină îndemânare, ideile creative se vor trezi cu ușurință la viață.

Participarea la workshopuri este gratuită, însă accesul se face pe baza completării unui formular de înscriere online. Programul complet al workshopurilor, dar și detalii despre modalitatea de înscriere sunt disponibile aici. Locurile sunt limitate!

Organizatori: Atelierele ILBAH.

Eveniment susținut de EUROEXPO Fairs și Romexpo.

Parteneri: Cusut și Brodat, Brother, Tipare de Croitorie.

Parteneri media: Dialog Textil, Business Texin