Industria textilă e în mijlocul unei transformări digitale cu fluxuri de producție din ce în ce mai interconectate. În acest lanț digital, tăierea automată e o verigă importantă. La Texprocess Zünd prezintă fluxuri de producție automatizate eficiente și de înaltă performanță, cu unelte software care demonstrează expertiza în segmentul digital.

Ca în multe alte industrii, digitalizarea a făcut de mult progres în industria textilă. Clienții solicită produse individualizate și soluții flexibile, îmbrăcăminte și decorațiuni la comandă – la prețuri de magazin. Opțiunile de design și configurație devin din ce în ce mai diverse pe măsuri ce producătorii devin mai agili și mai rapizi pentru a putea face față presiunilor pieței și ciclului de viață al produselor din ce în ce mai scurt. Pentru a îndeplini aceste cerințe, producătorii au nevoie de procese de producție pe măsură. La Texprocess (Sala 4, Stand B40), Zünd prezintă sisteme de tăiere de ultimă oră cu fluxuri de producție complete care acoperă totul de la pattern matching la colectarea pieselor tăiate cu ajutorul proiectorului. Integrat, inteligent, digital – de la început până la sfârșit.

Cu un sistem optic avansat, tăierea materialelor imprimate digital și cu model repetitiv e la fel de precisă și ușoară ca tăierea textilelor neimprimate sau uni. Soft-ul captează poziția imaginii imprimate precum și defectele de material, și detectează consistent modele complexe sau distorsiuni ce pot apărea pe întreaga țesătură. Compensând distorsiunile, sistemul menține acuratețea dimensională a pieselor tăiate și poziția lor pe materialul cu model. Bazat pe puncte de referință, soft-ul determină automat cea mai eficientă plasare a pieselor și încadrarea acestora. Tăierea, poziționarea și încadrarea se întâmplă simultan pentru a asigura procesarea neîntreruptă. În etapa finală, colectarea pieselor se face cu ajutorul unui proiector.

 

Producția digitală de îmbrăcăminte, o realitate cu ajutorul tehnologiilor de tăiere digitale

Sistemele de tăiere Zünd sunt o componentă cheie a proceselor digitale de producție prezentate în mai multe microfabrici. Aceste linii de producție complet digitale oferă producătorilor de îmbrăcăminte și mobilă o modalitate perfectă de a automatiza procesele de producție și în același timp de a optimiza fluxul de date. Acesta duce la o productivitate sporită, reducere a numărului de rebuturi și costurilor de personal, și, în cele din urmă, a unor avantaje competitive semnificative. Într-o linie de producție dedicată textilelor, Zünd demonstrează o integrare la un nivel și mai avansat: Un cutter Zünd S3 e configurat pentru procesarea materialelor în rolă, iar un dispozitiv cu braț robotic colectează piesele pentru următoarea etapă de producție în fluxul automatizat. Altă linie de producție pentru modă folosește un cutter Zünd S3 echipat cu camera OCC montată deasupra cutter-ului. În câteva secunde, sistemul citește semnele, alege fișierul de tăiere corespunzător și capturează poziția elementelor imprimate din zona de tăiere.

 

 

www.zund.com