Niște antreprenori din California au dezvoltat o mască modulară – Blanc, pentru întreaga față, cu paneluri frontale care se pot schimba în funcție de toanele purtătorului și cu filtru HEPA. Arată ca în filmele sci fi, iar prețul nu este deocamdată precizat.

Chiar dacă este concepută ca o mască de protecție, Blanc poate fi totodată un accesoriu de lifestyle, o unitate de igienă digitală, un tech gadget și un instrument care poate proteja intimitatea purtătorului.

Echipa de designeri din California a colaborat cu specialiști în echipamente de protecție pentru a dezvolta această mască, ce acoperă ochii, nasul și gura purtătorului, în timp ce filtrele HEPA îl protejează de 99% dintre particule, inclusiv praf, ceață și aerosoli. Filtrele se potrivesc în cadrul măștii și au o durată de viață de câteva zile. Purtătorii măștii vor ști când e timpul să schimbe filtrul, grație unui cod vizual colorat, încorporat.

Echipa de designeri industriali care a participat la proiect include: Woodenshark, care a dezvoltat în 2017 și Nimb, un inel de siguranță personală cu buton de panică, și Cherry Home, o casă pentru seniori cu sistem de îngrijire și monitorizare.

Fondatorii Blanc au investit până acum o jumătate de milion de dolari din fonduri personale în dezvoltarea conceptului, testarea și evaluarea materialelor, precum și în sourcing. De exemplu, modulul UVC pasiv de curățarea a aerului, gândit original ca soluție de filtrare a aerului, a fost schimbat cu un filtru cu carbon activ HEPA, atunci când s-a constatat că nu erau dovezi clare că modelul UVC era eficient și sigur.

Pe site-ul companiei se pot comanda deja măști, iar timpul de livrare este septembrie/octombrie 2020. Compania va oferi trei paneluri interschimbabile de măști, dar clienții pot de asemenea să-și creeze și customizeze singuri designul și textura fețelor.