Fundația Inovații Sociale Regina Maria achizitionează un ventilator ATI de ultimă generație pentru Institutul Național de Boli Infectioase Prof. Matei Bals

În urma primelor contribuții la Fondul de Necesitate lansat săptămâna trecută, Fundația Inovații Sociale Regina Maria anunță achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică în valoare de 37.000 euro, ce urmează a fi instalat la secția de ATI a Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Achizitionarea ventilatorului se face prin contributia generoasa a dnei. dr. Ileana Penea (Director General MediaMed Publicis) și a dr. Wargha Enayati (Președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria).

“Cea mai mare presiune este, în această perioadă, pe sistemul medical, iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatică. Capacitatea spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare trebuie întărită, iar medicii, aflați în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea răzbi”, a declarat medicul Wargha Enayati, Presedinte al Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria

Într-o perioadă în care interventiile rapide în lupta cu COVID-19 sunt importante, Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria își intensfică eforturile pentru diminuarea presiunii de pe sistemul medical românesc. Organizația atrage atenția asupra nevoilor urgente cu care se confruntă societatea românească în contextul pandemiei, lansând încă de săptămâna trecută un Fond de Necesitate pentru diminuarea presiunii asupra spitalelor de stat.

Contribuțiile companiilor și persoanelor fizice la Fondul de Necesitate continuă să se adune și sunt destinate următoarelor linii de sprijin:

  • reparația imediată a ventilatoarelor defecte și acoperirea altor nevoi tehnice sau de consumabile legate de flota de ventilatoare identificate în spitalele de stat din București și din țară;
  • luarea de măsuri urgente de sprijin medical al categoriilor sociale vulnerabile prin activitatea desfășurată în cele doua policlinici sociale ale Fundației, pentru oferirea accesului la servicii medicale vitale pacienților neinfectați cu COVID-19, în special în contextul acestei crize umanitare, când accesul la sistemul medical de stat este limitat. Vor fi intensificate în perioada următoare eforturile de sprijinire și protecție a beneficiarilor sociali ai organizației – pacienți neasigurați și cu venituri mici – dar și a celor care nu sunt cazuri sociale dar au nevoie de servicii medicale constante (vârstnici, bolnavi cronici, alți pacienți cu grad ridicat de risc).

“Un procent de 11% din populația Romaniei NU este asigurată medical. Fundația noastră are înscriși 2.600 de pacienți din această categorie și 1.200 de pacienți asigurați, dar cu venituri foarte mici. Aceste categorii de pacienți sunt în general cei care apelează cel mai frecvent la serviciul de ambulanță și camerele de gardă ale spitalelor. Pe ei dorim să îi protejăm în această perioadă, protejând în acest fel și spitalele de stat “, director executiv Fundația Inovații Sociale Regina Maria, Cristiana Mateoiu

Până în acest moment au contribuit la Fondul de Necesitate companiile: Kaufland România, Romanian Business Consult (RBC), Asociația The Social Incubator în colaborare cu Nepi Rockcastle, Terapia S.A., Schneider Electric, Ejot și Radox, Esmed, Traun, Electroproject, IVA Bestal, AGC Flat Glass Romania.

Sponsorizarile la FondulDeNecesitate se fac:

  • În contul: RO70RZBR0000060012785673, titular Fundația CMU Regina Maria
  • Online AICI
  • Prin SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar
  • Prin redirectionarea a 20% din impozitul firmelor pe primul trimestru fiscal pana la 31 martie printr-un contract de sponsorizare.