Fabrica Textile Medicale din Arad, filiala de producție a grupului francez Thuasne, a trimis jumătate dintre angajați în șomaj tehnic.

Grupul Thuasne este cunoscut pe piața dispozitivelor medicale, iar la Arad se produc textile medicale de întreținere precum centuri lombare, glezniere elastice, lenjerie intimp medicinală și ciorapi medicinali.

„Situația creată de COVID-19 a suspendat parțial activitatea fabricii Textile Medicale din Arad. Perspectivele de revenire sunt neclare, nu se poate ști momentul finalizării crizei. Din păcate, nu producem materiale și nu prestăm servicii atât de necesare în aceste zile,” a declarat Valentina Botas, General Manager pentru Dialog Textil.

Textile Medicale din Arad a fost înfiinţată în 2005 și a ajuns, de la 50 de angajaţi cât avea atunci, la peste 600 în prezent și peste 23.000 mp spații de producție. Potrivit informațiilor Ministerului de Finanțe, în anul 2018 compania avea un profit de 10,9 milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 153,7 milioane lei.