Moncler Industries Yield, care operează ȋn România din 2015, a anunțat extinderea fabricii din Bacău și urmează să angajeze personal pentru suplimentarea de producție.

Fabrica se va mări cu o nouă clădire cu o suprafață de 8.000 de metri pătrați și va include un nou spațiu de producție dotat cu tehnologii de ultimă generație, precum și un centru de cercetare și dezvoltare, care va continua să dezvolte tehnici inovatoare de produs.

Construcția urmează să fie finalizată în 2022 și va fi o clădire sustenabilă, de ultimă generație, conformă cu unul dintre cele mai recunoscute sisteme de certificare de mediu.

În perspectiva extinderii producției, producătorul își va mări personalul, căutând operatori-confecționeri, tehnicieni, tehnologi, specialiști în crearea de tipare, precum și absolvenți ai facultăților de profil. Producătorul italian a anunțat și construirea unei grădinițe pentru copiii angajaților, care se adaugă beneficiilor oferite personalului.

După o perioadă îndelungată în care a produs prin subcontractori, brandul Moncler a intrat direct cu producție pe piața românească în 2015, prin preluarea fostei fabrici Sonoma din Bacău. La nivelul anului 2020, Moncler Industries Yield angaja peste 1100 de oameni și avea o cifră de afaceri în creștere, de peste 77 milioane lei.