Grupul Kufner a dezvoltat în aceste zile un nou articol nețesut, cu proprietăți tehnice corespunzătoare nevoilor actuale. Mihaela Vidopol, Managing Director al Kufner România, a declarat pentru Dialog Textil că importă pentru industria românească ”un articol produs de noi acum în Germania, în fabrica noastră din Memmingen. Cu acest material nou toate fabricile și atelierele pot lucra echipamente de protecție, în condiții de siguranță. Avem stoc permanent la dispoziția clienților noștri.”

 

Conform declarației producătorului, noul produs Kufner se poate folosi imediat la producția de măști de protecție pentru gură și nas care nu necesită certificare – două straturi de material iar între ele, stratul de nețesut.

Produsul poate fi folosit și la producția de măști conform DIN 14683 în combinație cu alte materiale care au deja certificare, precum și la producția de măști clasele FFP 2 sau 3 ca suport suplimentar pentru nețesute certificate.

Articolului i-a fost aplicat și un tratament antimicrobian, iar în momentul de față, Kufner îl testează în laboratoarele sale din Germania. Dacă testarea va avea rezultate pozitive, materialul va putea fi folosit fără restricții la producția de măști filtrante FFP.