Burberry și-a achitat creditul de 300 de milioane lire sterline contractat de la Banca Angliei în cadrul programului de finanțare Covid Corporate Financing Facility (CCCF), lansat de Banca Angliei și Trezoreria Regatului Unit la începutul primului lockdown din 2020 pentru a alimenta cu capital de lucru companiile britanice relevante. Brandul de lux a putut returna împrumutul pe fondul unei creșteri solide a business-ului online și a cererii venite din partea clientelei chineze cu venituri mari.

Un purtător de cuvânt al brandului a confirmat și că Burberry va putea returna un ajutor de 7 milioane de lire sterline, materializat anul trecut printr-o amânare a platei dobânzilor.

Vânzările online ale Burberry au crescut în China cu un procent din trei cifre în trimestrul al treilea al anului trecut, în contextul general al unei creșteri cu 50% la nivel global. În magazinele fizice, vânzările au scăzut cu 9%.

Burberry a putut returna împrumutul cu o lună înainte de scadență și e primul retailer non-esențial care își achită creditul contractat în cadrul CCCF.