4.000 de combinezoane de protecție pentru spitale urmează să fie produse de afacerea socială Atelier Merci în parteneriat cu croitori și ateliere de croitorie din București.

Producția locală de echipamente de protecție și prevenția prin echipamente de protecție adecvate sunt două lecții importante pe care societatea românească le-a învățat din criza medicală COVID-19.

În acest context, asociația Merci Charity Boutique derulează în următoarele șase luni proiectul  ”Construirea capacității locale de producție a echipamentelor medicale: costume medicale de protecție pentru cadrele medicale, produse în România”. Scopul proiectului este construirea capacității locale pentru producția de combinezoane de protecție de către un cluster de croitori și ateliere de croitorie din București pentru prevenirea COVID-19 în spitale cu pacienți COVID-19. Combinezoanele produse prin acest proiect vor fi oferite gratuit spitalelor, într-o fază ulterioară a proiectului.

„În 2016, am deschis sub umbrela ONG-ului Merci Charity Boutique o afacere socială, un atelier de croitorie pe care l-am numit Atelier Merci unde producem haine pentru femei și copii, din materiale naturale și organice și donăm 100% din profit pentru proiectul de asistență medicală mobilă al asociației. Înțelegem și cunoaștem sectorul medical și avem experiență în producția de îmbrăcăminte. De aceea, la declanșarea crizei medicale COVID-19 ne-am hotărât că trebuie să ne adaptăm misiunea socială pentru sprijini încheierea crizei medicale. Astfel, prin atelierul nostru social și împreună cu colaboratori, vom sprijini spitalele din România unde există cazuri COVID-19 și secțiile de oncologie în prevenirea contaminării personalului medical prin purtarea combinezoanelor de protecție”, au declarat reprezentantele asociației.

 

În prima etapă, asociația va identifica colaboratori din București pentru producția combinezoanelor, urmând ca după ce prima tranșă de combinezoane este produsă să invite spitalele să se înregistreze pentru a le primi gratuit. 

În cele șase luni ale proiectului, echipa și-a propus să producă până la 4.000 de combinezoane de protecție cu sprijinul a 8-10 croitori și ateliere de croitorie din București.