C&A a lansat cea de-a doua colecție de denim a cărei țesătură a fost vopsită sustenabil.

După ce în luna mai 2021 a fost lansată prima gamă de articole realizate din denim sustenabil în nuanța off-white, C&A a reușit să rezolve provocarea de a crea articole mai colorate.

Piesele din noua colecție sunt realizate din 100% bumbac organic certificat, fără chimicale. Materialul este 100% reciclabil, fabricat din 100% resurse regenerabile rapid, în cadrul unui proces ce presupune refolosirea în circuit închis a apei în toate ciclurile producției.

Dacă pentru pasionați de modă este importantă îmbinarea culorilor contrastante și a imprimeurilor, utilizarea unei mari cantități de apă și a chimicalelor are ca rezultat ținute divers colorate, care sunt însă mai puțin sustenabile.

Cu toate acestea, pentru a oferi o mai mare varietate de culori, C&A a testat vopseluri sustenabile pentru colecția Forever Denim. Aceste vopseluri sunt certificate Cradle to Cradle™ la nivel Platinum și conțin mai puține elemente toxice și impurități.

Nuanțele dusty red și light sage sunt culorile cheie pentru această nouă colecție Forever Denim, care e formată din pantaloni drepți, jachetă clasică și shacket.

Piesele vestimentare sunt disponibile în magazinul online C&A începând cu 2 septembrie și într-o selecție de magazine europene din data de 12 septembrie.