Ultima generație S-Class a producătorului de automobile Mercedes-Benz vine dotată cu mochetă realizată dintr-un material inovator – Econyl. Acesta are la bază conceptul economiei circulare și este fabricat din deșeuri de nylon. Potrivit companiei, peste 98 kg de componente ale mașinii S-Class sunt realizate din materiale care conservă resursele planetei, iar alte 40 kg din materie primă regenerabilă, dublu față de modelul anterior.

Procesul de dezvoltare al automobilelor Mercedes-Benz pleacă de la început de la premisa folosirii cât de mult posibil a unor materiale prietenoase cu mediul, și se iau în considerare încă din faza de concept aspectele durabilității.

Firele din care sunt făcute mochetele mașinii sunt din nylon regenerat ECONYL, fabricat din recuperarea deșeurilor de nylon destinate gropilor de gunoi, cum ar fi vechi plase de pescuit sau rămășite ale unor covoare. Acestea sunt colectate și transformate în noi fire, cu aceleași proprietăți ca și cele ale materiei prime inițiale. Procesul de reciclare folosit la fabricarea acestor fire folosește mai puțină apă decât cel inițial.