British Fashion Council a fost prima organizație profesională care a adoptat formatul digital al evenimentelor dedicate modei. Astfel, în perioada 12-14 iunie a avut loc ediția gender neutral London Fashion Week, la care au participat 127 de designeri, printre care și Ahluwalia, Bethany Williams, Nicholas Daley, Marques’Almeida, JORDANLUCA, Robyn Lynch, Mulberry și Rixo.

Cu toate acestea, jucători precum Burberry, Richard Quinn sau Wales Bonner au preferat să aștepte până la toamnă, pentru a putea să-și prezinte colecțiile în fața publicului.

Am descoperit pe platforma BFC o mulțime de expoziții virtuale, podcasturi, convorbiri, filme și impresii ale designerilor și profesioniștilor din industrie pe teme actuale precum importanța colaborării în modă, în special în privința sustenabilității, sau discuții precum cea dintre publisherul și curatorul Elise By Olsen și Hussein Chalayan despre trecutul, prezentul și viitorul modei.

O ediție culturală și informativă, încă cu prea puține colecții sau prezentări propriu-zise de produse. Cu excepția lui Bethany Williams, Xander Zhou, Tiscar Espadas, Xu Zhi și Rixo, ediția digitală a London Fashion Week a fost un catalog de impresii artistice și de conversații despre fenomenul modei în contextul creat de pandemia de coronavirus.