Soluția pentru textile HeiQ Viroblock, eficientă împotriva virusului Covid-19 și dezvoltată de compania elvețiană HeiQ, a câștigat prestigiosul premiu pentru inovație tehnologică Swiss Technology Award 2020. Soluția este disponibilă în România încă din primăvară prin intermediul PrintCenter.ro.

Dezvoltată într-un timp record și lansată imediat după ce autoritățile elvețiene anunțaseră starea de urgență, în martie 2020, soluția antivirală pentru textile HeiQ Viroblock a fost adoptată rapid de companii din întreaga lume, de la țesătorii italiene și până la producători de îmbrăcăminte sport din SUA. În țara noastră, HeiQ Viroblock este disponibilă încă de la lansarea pe piață, prin intermediul PrintCenter.ro, companie cu sediul la Sibiu care oferă tratamente, personalizări și soluții de imprimare pe diverse tipuri de textile. 

HeiQ este una dintre cele mai eficiente tehnologii antivirale și antimicrobiene din lume, și a fost utilizată până acum de 150 de branduri internaționale, pe peste 1 miliard de produse, de la măști pentru față la îmbrăcăminte, textile de casă, saltele și perdele. 

Totul s-a realizat cu o viteză fără precedent: în doar două luni, comparativ cu timpul mediu necesar unei lansări de acest gen, de 12-18 luni. Acest lucru a fost posibil grație sprijinului oferit de partenerii de cercetare elvețieni, printre care se numără Institutul de științe ale naturii FHNW și Școala politehnică federală din Lausanne EPFL. 

Cofondatorul și  CEO-ul HeiQ, Carlo Centonze, a declarat: “Sunt totodată uimit și onorat că HeiQ a primit acest premiu pentru a doua oară în doar zece ani, cu atât mai mult cu cât printre finaliști se numărau câteva companii extrem de inovatoare din zona tehnologică. Acest premiu este o recunoaștere a eforturilor echipei noastre care a făcut tot ce se putea pentru a dezvolta și lansa soluția HeiQ Viroblock cât de repede posibil. Rămânem fideli misiunii noastre, de a îmbunătăți viața oamenilor cu ajutorul soluțiilor inteligente și eficiente pentru textile.”

Carlo Centoze, la decernarea premiului
Sursa: HeiQ