B.I.G. Yarns, o divizie a Grupului Internațional Beaulieu, a lansat un nou produs – EqoCycle, un fir cu 75% conținut reciclat, oferind aceeași performanță de înaltă calitate ca firul PA6 virgin.

Noul fir reciclat, bazat în principal pe deșeuri postindustriale, susține producătorii de covoare pentru hoteluri, destinații rezidențiale sau fabricanții de automobile pentru a reduce amprenta ecologică a produselor lor finale.

Utilizarea unor materiale mai puțin virgine implică o scădere a combustibililor fosili cu 58% și a consumului de energie cu 27%. În plus, firele EqoCycle permit o reducere de 37% a CO₂, comparativ cu firele pe bază de fosile.

Emmanuel Colchen, Directorul General al Diviziei de fire, a declarat: „Minimizarea deșeurilor, refolosirea materialelor și economisirea emisiilor de energie și carbon în producție, oferă clienților noștri și mărcilor de covoare o nouă alternativă durabilă care nu le va compromite performanțele produsului final.”

B.I.G. Yarns este o entitate independentă din cadrul afacerii de familie belgiene Beaulieu International Group. Este un producător de fire din poliamidă (PA) și polipropilenă (PP) pentru aplicații contractuale, auto, rezidențiale și tehnice. Compania are două unități de producție în Europa – în Belgia și Franța – și o fabrică în China.