Compania belgiană Devan a lansat recent o gamă nouă de parfumuri naturale ce pot fi încapsulate în textile. Parfumurile SceNTL au un conținut natural de peste 85%, care se eliberează treptat, de-a lungul timpului. În acest moment, gama de parfumuri se poate folosi pentru textilele cu ciclu de spălare redus precum protecțiile de saltea, pernele decorative, tapițeriile, perdelele sau covoarele.

În timp ce parfumurile sintetice sunt compuse din ingrediente sintetice, create de om, mirosurile și uleiurile naturale sunt create prin izolarea componentelor naturale de aromă, din materiile prime vegetale. Acest lucru explică, de asemenea, de ce fiecare lot de parfumuri poate avea o ușoară variație a mirosului: condițiile naturale diferă din când în când, iar fiecare recoltă este diferită de cea precedentă.

„Deși aromoterapia este încă un domeniu încă la început, studii recente arată că uleiurile esențiale pot avea efecte neurologice. Linalolul, de exemplu, o componentă găsită în lavandă și lemn de trandafir, crește tendința de a dormi, în timp ce s-a dovedit clinic că Limonene, o componentă găsită în coaja citricelor, inspiră sentimente de fericire”, se spune în comunicatul celor de la Devan.