Grupul de tehnologie circulară Infinited Fiber Company a obținut investiții de 30 de milioane de euro în cea mai recentă rundă de finanțare finalizată pe 30 iunie.

Infinited Fiber Company a obținut noi investitori, inclusiv Adidas, Invest FWD A / S, brațul de investiții pentru modă durabilă al BESTSELLER și compania de investiții Security Trading Oy.

Printre investitorii existenți care au contribuit la această rundă de finanțare s-au numărat retailerul de modă H&M Group, care a fost investitorul principal, Nidoco AB și Sateri, cel mai mare producător de viscoză din lume și membru al grupului de companii RGE.

Se va construi o nouă fabrică în Finlanda

Aceste noi finanțări urmează anunțului Infinited Fiber Company din aprilie cu privire la planurile de construire a unei fabrici în Finlanda, ca răspuns la creșterea puternică a cererii din partea mărcilor mondiale de modă și textile pentru fibrele regenerate Infinna ™.

Fabrica, care va folosi deșeurile textile de uz casnic ca materie primă, se așteaptă să fie operațională în 2024 și să aibă o capacitate anuală de producție de 30.000 de tone metrice.

Noua finanțare îi permite companiei Infinited Fiber să efectueze lucrările necesare pentru a investi în fabrică și pentru a crește producția la instalațiile sale pilot până în 2024.

Grupul H&M a fost unul dintre primii investitori în Infinited Fiber Company, din 2019. Retailerul a semnat acorduri pentru a-și asigura accesul la anumite cantități de fibre. La fel a făcut și BESTSELLER, care deține brandurile Vero Moda, Jack & Jones și altele.

În plus, numeroase bănci nordice s-au oferit să-i finanțeze operațiunile investiționale companiei finlandeze. Infinity Fiber transformă materialele cu bază celulozică, inclusiv deșeurile cu conținut bogat de bumbac, în fibre textile fine, de calitate ridicată, care au același tușeu ca și bumbacul.

Fibrele Infinna sunt biodegradabile și nu conțin microplastic, iar la finalul vieții, îmbrăcămintea realizată din Infinna poate fi reciclată prin același proces ca și alte deșeuri textile.

Textile Exchange estimează că piața globală a fibrelor va crește cu 30% până în 2030, ajungând la 146 milioane de tone metrice.

Foto – Fanny Haga