Potrivit ultimului raport publicat de Târnava SA, în primul semestru al anului trecut compania obținea o cifră de afaceri de 2,26 milioane lei. Evoluția este în creștere ușoară comparativ cu prima jumătate a lui 2019 (2,18 milioane lei). Cu toate acestea, pandemia de coronavirus a impactat negativ activitatea fabricii, ca și a întregii industrii.


Târnava Sighișoara – la vremuri noi, generații noi
Ce-ți doresc eu ție? O stabilă economie și o reală democrație


 

Companiei i-au scăzut veniturile din exploatare, astfel că a raportat o pierdere de 534.547 lei pentru perioada menționată (108.500 euro).

„Târnava a lucrat în toată perioada stării de urgență și alertă, structura producției fiind orientată către produse medicale/protecție de unică folosință și refolosibile. Veniturile totale realizate de societate pe parcursul primului trimestru din 2020 au scăzut cu 73,16% prin prisma scăderii veniturilor brute din activitatea de exploatare,” se precizează în raportul înaintat BVB.

Totodată, renumitul producător de cămăși din Sighișoara a aprobat prelungirea liniei de credit pentru activitatea curentă de la CEC Bank, în valoare de 100.000 de euro. S-a aprobat totodată și suplimentarea acesteia cu alte 100.000 de euro pentru o perioadă de doi ani, cu menținerea unor garanții ipotecare.

Într-o perioadă de lockdown și de muncă de acasă, când cămașa a fost mai puțin utilizată în favoarea unei vestimentații mai lejere, fabrica a alocat spațiu de producție pentru piese de loungewear de damă, salopete de purtat prin casă, dar și body-uri pentru ocazii mai speciale.