După cum anunțam încă din octombrie anul trecut, fabrica de prosoape Frottierex din București a fost vândută unui investitor din Turcia. Potrivit profit.ro, dezvoltatorul imobiliar Gaba Group va construi pe locul fabricii un complex de 600 de apartamente.

Societatea FROTTIEREX SA a acumulat pierderi din 2013 încoace, culminând cu situația critică de anul trecut, când a realizat o cifră de afaceri netă de 2.196.300 lei și pierderi de 926.880 lei. Numărul mediu de salariați s-a menținut în ultimii ani la 30 de persoane.

Frottierex a anunțat public în presa centrală convocarea Adunării generale extraordinare a acționarilor în problema schimbării formei juridice din societate pe acțiuni în societate cu răspundere limitată și modificarea actului constitutiv al Societății cu privire la structura acționariatului, în raport de intervenirea Contractului de vânzare – cumpărare de acțiuni din luna martie 2019.

În anii trecuți, fabrica de prosoape a fost centrul unor dispute între management și o parte din acționari, care reclamau faptul că directorii ar fi „furat 200.000 de acțiuni prin fals, uz de fals, șantaj și înșelăciuni.“ Am încercat să-l contactăm pe fostul director Emil Stănilă, pentru o declarație de presă, fără succes.