Primark, retailerul internațional de modă, a anunțat astăzi că primul său magazin din România va fi inaugurat în București în preajma sezonului sărbătorilor de iarnă. Mult-așteptatul magazin emblematic, situat în centrul comercial ParkLake, se va deschide pentru cumpărători joi 15 decembrie, de la ora 10.00.

Primark marchează astfel intrarea pe cea de-a 15-a piață, o continuare a planurilor sale ambițioase de extindere în Europa Centrală și de Est, unde România se va alătura altor piețe-cheie din Polonia, Republica Cehă și Slovenia. Retailerul a anunțat și un al doilea magazin în București, în centrul comercial AFI Cotroceni, care urmează să se deschidă în 2023.

Noul magazin va crea 290 de locuri de muncă pentru economia locală din București, iar o serie de locuri de muncă cu jumătate sau normă întreagă sunt încă disponibile, inclusiv posturi de asistent retail la Primark, dar și posturi de conducere. 

Noul magazin Primark din ParkLake București se va întinde pe o suprafață de 3.735 mp împărțită pe două etaje. Cumpărătorii pot găsi cele mai noi articole de modă din sezonul toamnă-iarnă, din categoriile de articole pentru femei, bărbați, copii și produse pentru casă, precum și produse de frumusețe și accesorii. 

Eduard Moise, Manager Magazin, Primark Bucharest ParkLake: „Suntem încântați că noul nostru magazin se va deschide înainte de sezonul de sărbători, oferindu-le clienților ocazia de a profita de oferta noastră uimitoare înainte de Crăciun. Fie că sunt articole de bază pentru întreaga familie, fie că sunt ținute festive de petrecere, suntem convinși că noii clienți din București vor iubi oferta noastră.”

Europa Centrală și de Est este o piață de creștere importantă pentru Primark. În prezent, retailerul are un magazin în Slovenia, două magazine în Cehia și trei magazine în Polonia, cu planuri să deschidă încă trei magazine în Polonia până la sfârșitul anului 2023. Planurile ambițioase ale Primark includ și lansarea retailerului pe cea de-a 16-a piață în 2023, în capitala slovacă Bratislava, amprenta totală din ECE ajungând astfel la 12 magazine pe cinci piețe.