Firma de cosmetice de lux Estee Lauder va cumpăra casa de modă a designerului Tom Ford, în urma unei tranzacții în valoare de 2,8 miliarde de dolari, a anunțat compania.

Afacerea este cea mai mare achiziție a lui Estee Lauder până în prezent. Firma americană de frumusețe are deja licențe de distribuție pentru parfumurile și cosmeticele Tom Ford, și a reușit să-i smulgă afacerea proprietarului Gucci, Kering SA.

Într-o declarație comună cu Estee Lauder, Tom Ford a declarat că este „extrem de mulțumit de această achiziție”. El a precizat că Estee Lauder a fost „un partener extraordinar din prima zi a înființării companiei” și s-a arătat încântat ca aceasta să devină noul administrator al mărcii Tom Ford.

Designerul va rămâne pe poziția actuală, de director creativ al brandului, până cel puțin în 2023, a anunțat compania. 

Acordul va extinde și relația de lungă durată a mărcii Tom Ford cu Ermenegildo Zegna N.V. pentru a include o licență pe termen lung pentru toate articolele de modă pentru bărbați și femei, precum și accesorii și lenjerie. Ca parte a acestei tranzacții, Zegna va achiziționa operațiunile companiei de modă Tom Ford.

În prezent, brandul oferă o colecție completă de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei, accesorii, ochelari, cosmetice, parfumuri și, cel mai recent, lenjerie intimă și ceasuri. În prezent există peste 100 de magazine independente Tom Ford și shop-in-shop-uri în locații precum: Londra, Milano, New York, Beverly Hills, Miami, Las Vegas, Tokyo, Osaka, Seul, Montreal, Toronto, Hong Kong, Shanghai, Beijing, New Delhi, Xian, Doha, Kuweit City, Riad și Sydney.

Acordul vine într-un moment în care piața bunurilor de lux este pregătită pentru o creștere globală, potrivit analiștilor, iar China ridică încet restricțiile legate de coronavirus, permițând consumatorilor să revină la obiceiurile de cumpărături de dinainte de pandemie.

Consumatorii chinezi reprezentau 35% din cererea globală de bunuri de lux înainte de pandemie, potrivit datelor Bloomberg.

Foto: Facebook Tom Ford