În cadrul Săptămânii Modei de la Paris, Reebok, HP și New Guards Group au prezentat un nou concept de sneaker al brandului de lux Botter.   

Noul concept de pantof sport Reebok x Botter combină aspectul unic al unei scoici Murex – care, spune legenda, era folosită de zeița Venus pentru a-și pieptăna părul – cu o siluetă emblematică de fotbal Reebok vintage.  

Pantoful sport a fost creat cu ajutorul echipei HP 3D Printing din Barcelona, folosind tehnologia HP Multi Jet Fusion. Odată imprimați 3D, sneakerii de culoare gri au fost pictați manual, pentru a completa tonurile Mării Caraibelor, prezente în întreaga colecție Botter de la Paris Fashion Week 2023. Procesul nu presupune deșeuri și folosește un material numit TPU, ușor de reutilizat odată ce a fost reciclat.

„HP a creat o echipă de specialiști în industria încălțămintei, care a dezvoltat o soluție end-to-end pentru a ajuta companiile mari și mici de încălțăminte, fashion și sport, să își atingă obiectivele cu ajutorul tehnologiei HP Multi Jet Fusion”, a declarat François Minec, Global Head of Polymers la HP Personalization & 3D Printing.