Septembrie este luna Săptămânii Modei în orașe europene precum Londra, Paris și Milano, dar care sunt cele mai bune orașe europene de vizitat pentru o sesiune de cumpărături?

Potrivit unui studiu al agenției de turism online weloveholidays, printre cele mai bune orașe din Europa pentru iubitorii de modă se numără și București. Pentru a crea un clasament, weloveholidays a comparat peste 50 de orașe europene în categorii precum numărul de magazine de fashion, magazine de îmbrăcăminte vintage și de accesorii de modă, plus costul mediu al articolelor de îmbrăcăminte, cum ar fi o pereche de blugi de designer sau o rochie de vară de la un lanț precum Zara sau H&M.

Rezultatele arată că Madrid este câștigătorul clasamentului, cu o gamă largă de magazine de haine vintage, de designer și de accesorii de modă, plus unele dintre cele mai accesibile prețuri pentru îmbrăcăminte în comparație cu alte orașe.

Londra și Amsterdam urmează pe locurile doi și trei, iar Bucureștiul se situează pe locul 14, cu 100 de magazine de accesorii, 95 de designeri de modă, 34 de magazine vintage și prețuri destul de accesibile.

În Madrid funcționează un număr mare de magazine vintage și de accesorii, iar prețurile din oraș sunt relativ accesibile pentru îmbrăcăminte, fie în cazul marilor lanțuri de modă, fie în cel al designerilor. În Madrid, o rochie costă în medie 25,76 de euro, iar o pereche de blugi de designer costă 51,21 euro – unele dintre cele mai mici prețuri din index. 

Londra este pe locul 2, un important centru de modă care a lansat designeri famoși precum Alexander McQueen, Vivienne Westwood și Stella McCartney. Capitala Angliei este renumită pentru magazinele sale vintage din zone precum Brick Lane și Portobello Road. Deloc surprinzător, Londra are cel mai mare număr de magazine vintage din întregul index – 111, precum și aproape 100 de magazine de designer. Londra strânge și cea mai mare rată de postări pe rețelele sociale despre modă și stil – peste 2,97 milioane de postări. Cu toate acestea, costurile la Londra sunt mai mari în comparație cu cele din Madrid: o rochie costă în jur de 41 de euro, iar o pereche de blugi de designer costă 90,65 de euro.

Pe locul 3 se situează Amsterdam, cu 92 de magazine vintage, precum și numeroși retaileri de accesorii. Prețul mediu pentru o rochie este de 27,40 euro, iar pentru o pereche de blugi de designer de 69,90 euro. 

În clasament, Parisul este doar pe locul 7, iar orașe mai puțin populare ca destinații de shopping precum Birmingham sau Porto în fața sa.