Veniturile Moncler au crescut cu 21% în primul trimestru din 2021, ajungând la 365 mil. euro. Creșterea se datorează piețelor asiatice, nord-americane și online.

În primul trimestru al acestui an, brandul italian Moncler a raportat o creștere de două cifre (+21%) a veniturilor, bazată în special pe contribuția piețelor chineză, sud-coreeeană și nord-americană.

În ciuda restricțiilor impuse de numeroase guverne în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, brandul Moncler a avut performanțe notabile. Veniturile sale au ajuns la 365,5 milioane de euro în primul trimestru din 2021, comparativ cu 310,1 milioane de euro în primul trimestru al anului trecut.


Moncler a achiziționat Stone Island
Moncler launches Grenoble collection with Dyneema® Composite Fabric
Moncler donează 10 milioane euro pentru construcția unui spital din Italia


Analiza pe regiuni arată că creșterea din Asia a fost de 54%, în timp ce pe piața-mamă încasările au scăzut cu 16%. O explicație a fost lipsa turiștilor străini din Italia. Aceștia reprezintă un procent important din totalul consumatorilor de lux din această țară. Retailul a crescut cu 22%, în timp ce comerțul angro doar cu 17%.

Distribuția monobrand a Moncler se face prin intermediul a 221 magazine administrate direct. Cele mai multe (105) sunt în Asia.

Remo Ruffini, CEO al Moncler, a declarat: „A început un an important, al speranței și energiei. Am finalizat achiziția brandului Stone Island și lucrăm la planurile de dezvoltare ale grupului. Rezultatele pe primele trei luni din 2021 arată foarte bine, dar mai sunt multe de făcut. Clienții noștri, oriunde ar fi ei, într-un spațiu fizic sau digital, se așteaptă la experiențe unice și captivante.”

Compania are propria fabrică în România, la Bacău, unde realizează 20% din producția globală.