Cătălina Brînză și-a început traseul prin retailul românesc în urmă cu zece ani, pe când lucra la un magazin de haine din Pitești. De atunci a învățat și a experimentat mult, astfel că, într-un final, a ajuns să-și managerieze propria afacere: un butic online cu haine produse în țara noastră.

Colaborările sale se rezumă la mici ateliere sau unități de producție de pe lângă București, singurele care își permit în acest moment să lucreze serii mici sau la comandă. Pe www.allboutique.ro, platformă care a primit o nouă față în acest an, Cătălina vinde îmbrăcăminte, genți, accesorii și încălțăminte „made in Romania”, până și cosmeticele marca Techir, fabricate cu nămolul terapeutic de la Techirghiol. Îmi mărturisește că și-a dorit să promoveze micile ateliere fără brand propriu, dar care se străduiesc să supraviețuiască pe o piață tot mai complexă, în care clientul e un rege care nu mai știe ce dorește pentru că are la picioare o ofertă prea bogată…

Trăim în prezent o reîntoarcere la valorile naționale, cum se răsfrânge aceasta asupra modei și-a brandurilor locale? Începe lumea să consume și modă românească?

Ne bucurăm că românii aleg să redescopere valorile naționale și să le imprime și generațiilor viitoare. Am observat o schimbare de viziune în special la clientele noastre de peste granițe, românce care aleg să își aline dorul de casă prin purtarea unor creații „made in Romania”.
Brandul All Boutique chiar pentru asta a fost creat, pentru a promova moda românească atât la noi, cât și în străinătate și pentru a susține producătorii mici de articole vestimentare, încălțăminte și accesorii.

De cât timp ai gândit magazinul online și când ai trecut la pasul următor, când l-ai pornit?

Ca orice vis care trebuie să prindă contur în realitate, la mine a încolțit ideea de a avea un magazin online acum câțiva ani, când am conștientizat că femeile își doresc ținute altfel și că moda românească merită promovată, chiar dacă nu poartă o etichetă de renume internațional. Am început proiectul All Boutique acum doi ani și de atunci creștem împreună.

Într-un interviu de anul trecut, managerul unui proiect similar mi se plângea că nu reușește să colaboreze cu producătorii locali. Care este experiența ta?

Noi selectăm producătorii din portofoliu pe baza unor criterii destul de restrictive, pentru că ne dorim în primul rând să producă la nivel micro. Obiectivul nostru este să avem produse de calitate, uneori lansate chiar în ediție limitată, din respect pentru clientele noastre, care își doresc altceva. De aceea și relațiile cu producătorii locali sunt aparte. Cred că am învățat să ne respectăm crezurile reciproc.

Cu câți designeri/fabrici/branduri colaborezi, cine sunt aceștia?

Furnizorii noștri sunt ateliere de producție mici și medii, din București și zonele limitrofe. În prezent, colaborăm cu opt producători prezenți deja pe platforma allboutique.ro și suntem în discuții cu alți doi.

Am observat că nu sunt branduite produsele din magazin, ai preferat să nu treci numele creatorului sau al fabricii? De ce?

Da, suntem o platformă de fashion diferită, care încearcă să promoveze toate produsele ca pe un tot unitar, chiar dacă ele sunt foarte distincte, atât ca stil, cât și ca proveniență. Numele producătorului nu mai este însă un mister atunci când coletul ajunge la ușa clientului, însă asta rămâne o surpriză de descoperit de către fiecare purtător de modă All Boutique.

Cum îți promovezi magazinul, crezi că este mai ușor online decât cu un magazin fizic?

Momentan promovarea se face online, pe canalele cunoscute de social media: Facebook, Instagram, Pinterest etc., bloguri, reviste. Îmi doresc să fac la un moment dat și trecerea din online în offline, la un magazin fizic, un fel de showroom, unde clientele noastre să vină și să experimenteze live tot ce înseamnă All Boutique. Este unul dintre obiectivele mele de business pe termen lung.

Care sunt produsele cel mai bine vândute? Dar cele care strâng cele mai multe vizite?

Depinde foarte mult de perioadă. În acest sezon, cele mai căutate sunt paltoanele și ghetele sau cizmele, mai ales că am și lansat o colecție specială pe care am promovat-o inițial exclusiv prin aplicația noastră pentru mobil. E o serie de produse absolut spectaculoase, pe care le recomandăm tuturor femeilor care își doresc o notă distinctă în garderobă.

Cum te-ai descrie, ce îți place cel mai mult în viață – ca pasiuni,
hobby-uri, crezuri?

Îmi place să învăț foarte mult, de aceea citesc și mă documentez în permanență pentru a găsi soluții inedite pentru businessul meu. Cât despre pasiuni, cea pentru fashion s-a transformat în proiectul meu de antreprenoriat, All Boutique, deci aș putea spune că sunt norocoasă. Cred foarte mult în entuziasm și mi-aș dori ca toți ownerii de business să și-l mențină, indiferent de circumstanțe.