AAVVA, brandul contemporan de modă, inițiat de duoul de designeri Ahmad Ammar (Liban) și Vincenzo Visciglia (Brazilia) în 2006, a lansat recent colectia FW16 denumită “Enchanted Forest”. Gama, feminină, dar misterioasă, descrie siluete atent conturate și ornamente sub formă de păsări, inspirate de ilustrațiile misterioase ale cărții semnate de Johanna Basford, Pădurea Fermecată.

Colectia FW16 este un amestec interesant de culori amintind de păduri luxuriante și construcții dense de straturi și pliuri îngrijite. Sau după cum explică designerul Ahmad Ammar: „Este aproape ca o interpretare orchestrală a percepției noastre, pe care am adus-o la viață prin cristale și o atmosferă de pădure misterioasă”.

 

Colecția este concepută pornind de la linii de mătase luxoasă și organza strălucitoare, în tonuri calde, bogate ornate cu broderii complicate de insecte, fluturi, pene de păun și bufnițele, magistral realizate prin utilizarea modernă a cristalelor Swarovski și a perlelor care evoca sentimente de decadență și lux. Cei doi designeri au redus deliberat paletele de culori pentru această colecție, creând în același timp un echilibru delicat de formă și culoare.

 

Neopren, tul negru și alb sau nuanțe de nude, împreună cu colecția izbitoare de mătăsuri de mireasă, conferă un spirit de atemporali și de eleganță. Elemente precum satinul și blănurile ecologice sau piele pot fi, de asemenea, observate în această colecție. Designerul brazilian și – Vincenzo Visciglia o descrie ca fiind „o halucinație fermecată a frumuseții”. „Ne-am asigurat că rochiile au fost lucrate meticulos și că se estompează demarcația dintre pret-a-porter și couture. Fiecare din colecțiile noastre este o compoziție elegantă de teme contrastante, structurate simultan, puternice și eterice, la fel și Enchanted Forest”.

Cunoscut pentru ținutele de zi și de seară, pe segmentul lux, pentru stilul couture sport, ca și pentru folosirea unor țesături și broderii frumoase, AAVVA creează piese unice și feminine pentru femeia contemporană.