Colecția de toamnă/iarnă a Andreei Tincu – eleganță clasică

 

andrea-tincu-fall-2016-15

Nu sunt o obișnuită a mondenităților, dar de câte ori vine Andreea Tincu la București să-și prezinte noutățile, îmi fac timp pentru ea. Ultima sa colecție, destinată sezonului rece, mi-a luminat privirea și m-a umplut de căldură, în ciuda frigului de afară.

Colecția Involontaire este acum disponibilă la vânzare în Zenya Atelier din Bd. Lascăr Catargiu, într-un cadru elegant, care i se potrivește minunat. Inspirată de monumentala operă a lui Proust, În căutarea timpului pierdut, colecția are o eleganță clasică, iar mesajul care transcede este acela de bucurie a vieții.

Regăsim liniile curate specifice Andreei și piese extrem de potrivite pentru birou, dar și cocktail sau petrecerile de Crăciun. Materialele sunt naturale, prețioase și de bună calitate, mătăsuri, catifea și lână, îmbogățite cu imprimeuri realizate după picturile originale ale creatoarei. Flori mari și păsări plutesc pe mătăsuri roz pudrat sau indigo, cu semnătura evidentă a Andreea Tincu.

Predomină culorile puternice, roșu, alb și negru și regăsim cămășile – una din piesele favorite ale creatoarei. Paltoanele sunt lungi, din lână subțire, cu închidere tip kimono fără nasturi, petrecute la mijloc cu cordoane lungi simple sau brâuri ornate manual. Cămășile sunt din amestec de mătase cu bumbac, cu croiuri ingenioase, complexe, pantalonii evazați, iar rochiile au o lungime cuminte, peste genunchi.

Colecția cuprinde câteva little black dresses, din crep de mătase, cu câteva aplicații minuscule, dar și rochii eveningwear cu imprimeuri realizate tot de designer. Preferata mea a fost modelul Le jardin de la nuit, realizată din suprapuneri interesante de matase crep, shantung și organza, cu un printul este inspirat dintr-un model clasic YSL.