O investigație făcută de postul de televiziune britanic Channel 4 arată că unii dintre muncitorii care lucrează în confecții în Marea Britanie sunt plătiți la mai puțin de jumătate din salariul minim pe economie. Investigația a putut fi realizată după ce reporterul s-a angajat la două fabric, Fashion Square și United Creations din Leicester, unde muncitorii lucrau la confecționarea de îmbrăcăminte pentru branduri precum River Island și New Look, foarte populare pe piața din Anglia. Potrivit informațiilor obținute, confecționerii primeau între 3 și 3,5 lire sterline pe oră, în condițiile în care rata pe oră, la nivel național, se încadrează în jurul valorii de 7,20 lire. Managementul fabricilor respective a dat vina pe competiția cu firmele asiatice, motivând că dacă ar plăti peste 6 lire pe oră ar ieși de pe piață. După transmisia reportajului, reprezentanții fabricilor au infirmat faptul că muncitorii lor ar fi fost plătiți atât de prost.

De cealaltă parte, retailerii River Island și New Look au dezmințit informațiile, afirmând că și-au redus numărul de furnizori locali cu 80% până în anul 2011 “în efortul de a rezolva potențiale slăbiciuni din lanțul de producție.” River Island a declarat că fabrica în cauză a fost scoasă de pe lista de furnizori anul trecut, ca urmare a unor audituri eșuate.

În Marea Britanie, salariul minim pe economie este revizuit anual de o comisie guvernamentală și se calculează pe oră. Începând din aprilie 2017, salariul minim va fi de 7,50 lire sterline/oră pentru persoanele de peste 25 de ani, de 5,60 lire sterline/oră pentru cei între 18 și 20 și chiar de 3,50 lire sterline/oră pentru tinerii care fac ucenicie. Salariile angajaților din Marea Britanie au crescut în ultimii 15 ani, însă cu până în 5%. În schimb, costul vieții a scăzut, inclusiv alimentele, hainele, transportul, gazele și electricitatea au scăzut puțin. Singura zonă unde prețurile rămân ridicate este cea de real estate.