Esther Perbandt a dovedit din nou că este nu doar designer, ci și vizionar, performer, maestru de ceremonii și entertainer.

 

Creatoarea germană și-a prezentat colecția de toamnă/iarnă 2017/2018 “DREIZEHN” (“13” în română) pe scena Volksbühne, în cadrul Berlin Fashion Week. De această dată, pentru a-și prezenta piesele a apelat la personalități cunoscute din artă, muzică și teatrul german.

Cu o colecție electrică, avangardistă și anticiclică, designerul a creat piese radicale, vizionare de îmbrăcăminte, jucându-se cu contraste fine între alb-negru, vârstă și sex. În esență, colecția lui Esther Perbandt exprimă androginitate și independență.

Esther și-a făcut un nume pe plan internațional prin producțiile sale scenice puternice și nu a dezamăgit nici de această dată. Pe scena memorabilă pentru creațiile artistului Bert Neumann și unde rulau filmele alb-negru din anii ‘20 sau ’30, Esther încorporează personalități prezente și viitoare – neconvenționale, încrezătoare, fragile, clare, energice, sumbre și înduioșător de frumoase.
Muzica pentru show a fost realizată și interpretată live de compozitorul și muzicianul Sven Helbig, care colaborează cu „Deutsche Gramophon” și a lucrat cu artiști precum Rammstein, Pet Shop Boys și Snoop Dog. Zoran Bihac, producător internațional de film și regizor, a dat direcția de creație.

Născută și crescută la Berlin, Esther Perbandt a prins putere la Moscova și s-a cizelat la Paris. Este absolventă de master european în modă și design de textile în capitala franceză și a urmat un stagiu postuniversitar la IFM (Institut Francais de la Mode), după care a lucrat în echipa de design de la Chacok, în sudul Franței. A revenit la Berlin la începutul anului 2004 pentru a pune bazele propriului label de modă Esther Perbandt.

Filosofia sa creativă presupune constanța unui stil personal, siluete androgine și detalii deconstructiviste, plecând de la croitoria masculină. Culori sobre formează baza de plecare, în interferență cu note elegante și sport. Creațiile sale sunt autentice și reprezentative pentru moda berlineză și sunt create fără diferențe de gen.