Noua ediție a #Creativo, evenimentul brodat special pentru pasionații de design, modă și stil, va avea loc la The Ark București pe 27 si 28 mai. Cei care vor decide să ia parte la #Creativo în acest an vor avea ocazia să descopere secretele industriei textile, dar și să ia parte la numeroase ateliere gratuite.

În decursul celor două zile ale evenimentului, #Creativo le propune vizitatorilor o serie de peste 30 de ateliere gratuite de design vestimentar, brodat și cusut. Mai mult, vizitatorii care se vor înscrie la ateliere își vor retușa propriile haine și accesorii sau vor pleca acasă cu produse create chiar de ei. Aceștia vor fi îndrumați de traineri cu o vastă experiență în domeniu de la Atelierele ILBAH și vor deveni pentru câteva ore croitori, proiectanți de tipare sau, de ce nu, designeri vestimentari.

Și deoarece #Creativo este despre pasiune și frumos organizatorii au pregătit de asemenea conferințe și workshopuri concentrate pe home decorations & design, styling- consiliere vestimentară, dar și comunicare și relații publice în fashion.

Clubul social de cusut și brodat reprezintă mediul perfect pentru cei care sunt la început în acest domeniu, dat fiind faptul că vor fi prezenți furnizori importanți din industria textilă cu accesorii specifice, materiale, tipare de croitorie și manechine. Astfel, participanții vor putea face primii pași in această industrie aparte și vor putea observa îndeaproape lucrul cu diverse mașini de uz casnic sau profesionist de cusut și de brodat în cadrul unor demonstrații practice din partea specialiștilor de la Brodat și Cusut.

Reduceri substanțiale și oportunități dedicate întreprinzătorilor și antreprenorilor pasionați de fashion

#Creativo susține micii antreprenori din industria fashion în scopul reinventării constante a acesteia. În acest sens, cei interesați să își lase amprenta în dezvoltarea modei sunt invitați să participe la conferințele pe teme precum accesarea fondurilor europene și de coeziune,  antreprenoriat, start-up-uri și posibilitățile de finanțare ale micilor afaceri în domeniul fashion.

Vizitatorii vor avea parte de reduceri substanțiale atât la cursurile de formare profesionale cât și la  mașinile de cusut și brodat pe care vor avea ocazia să le testeze și astfel vor fi mai aproape de visul de a-și deschide propria afacere.

Design Made In Romania

#Creativo este un eveniment foarte apreciat, având ambasadori precum Cristina Cioran, Oana Cuzino, Răzvan Vâlceanu, Mirela Diaconu și Alexia, iar scopul său principal este de a susține creativitatea, originalitatea și unicitatea în domeniul modei, dar și antreprenoriatul românesc. Astfel, organizatorii doresc să ofere o alternativă la shoppingul clasic, cu creații unice made in Romania produse de designeri cu o viziune modernă.

Tombola #Creativo        

Pentru a-i susține pe cei pasionați de industria textilă și de modă, #Creativo organizează o tombolă cu premii diverse, de la mașini de cusut și de surfilat Brother, tipare de croitorie și manechine la cursuri acreditate pentru calificare profesională  în domeniul modei.

#Creativo va avea loc pe 27-28 mai, între orele 10:00 – 19:00, la The Ark București. Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe site-ul oficial www.club-creativo.ro și pe pagina oficială Facebook.

Despre #Creativo

#Creativo aduce laolaltă tineri întreprinzători, designeri şi profesionişti din piaţa de fashion, şi targetul acestora – un public activ, tânăr, în tendinţe, în căutare de alternative de calitate în materie de vestimentaţie şi accesorii handmade. #Creativo sprijină ideile creative, spiritul antreprenorial, oferind totodată suport pentru dezvoltarea personală şi reconversie profesională. Prima ediţie a #Creativo, organizată în luna aprilie 2016, a adus laolaltă  peste 1.500 de persoane pasionate de acest domeniu.

La cea de-a treia ediţie a evenimentului, se vor desfăşura peste 30 de ateliere de creaţie: cusut şi brodat, quilting şi patchwork, croit după tipare, design vestimentar, dar şi conferinţe de dezvoltare personală şi de consiliere, cum ar fi consiliere vestimentară, consiliere în afaceri, fashion PR şi altele.

Organizatori: Atelierele ILBAH, Brodat și Cusut, Brother și Tipare de Croitorie.

Parteneri media: Radio Guerilla, Business Woman, Radar de Media, Business Texin, Metropotam, Cosmopolitan, Femeia., Eva.ro, Life.ro, Ioana, Diva Hair, Garbo.ro, Povestea Casei, Femeia de Azi, Beau Monde, Dialog Textil, Revista Atelierul, Acasa.ro, Kudika și Breslo.

Parteneri: Prym, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Beauty One, Brigada de Voluntari și ICAN Model Management.

Eveniment susţinut de Banca Transilvania.