Pe Cosmina Aron am întâlnit-o în spațiul magic în care organizează petreceri pentru cei mici, într-o vilă frumoasă din centrul Bucureștiului. Mămică tânără de fetițe, mi-a recunoscut că înainte de a porni brandul Fairies Touch a făcut animație pentru cei mici și a interpretat personaje de poveste, prințese și clovni.

Împreună cu prietena și cumnata ei Mihaela Aron, Cosmina a trecut de la organizarea de petreceri și animație pentru copii , începută acum zece ani, la confecționarea de sarafane pentru fetițe. Creativitatea lor iese la iveală de cum treci pragul casei, de la pictura de pe pereți până la rozmarinul parfumat din ferestre. „Suntem surori prin lege, adică cumnate, prietene de suflet și zâne într-ale croitoritului. Una fără cealaltă nu am fi ajuns astăzi aici, să povestim despre atelierul nostru magic, unde fiecare hăinuță este cusută cu dragoste și atenție,” spune Cosmina.

Ca în toate poveștile cu „textile”, totul a început când au cumpărat o mașină de cusut care să le ajute să ajusteze costumele de party, după care au trecut de la ajustat la confecționat. Primul ajutor le-au fost tiparele Burda și Cosmina îmi povestește cum stăteau cu manualul în față până le ieșea cum trebuie, fără să aibă niciun fel de pregătire în domeniu, dar autodidacte și cu multă dorință de a vedea cum iese ceva frumos din mâinile lor. Și-au împărțit și munca, astfel că fiecare dintre ele s-a specializat pe anumite procese și face ceea ce se pricepe mai bine.

„Produsul nostru de bază este un sarafan A line, foarte versatil la purtat, care pică bine pe orice copil. Însă încercăm să ne diferențiem personalizând fiecare produs prin aplicarea unor motive vesele și frumos colorate, cu animăluțe sau numele copiilor. Fiecare produs este unic, nu coasem de două ori același motiv, chiar dacă ne-ar fi mult mai simplu, tocmai pentru a face produsul mai special”, explică Cosmina. Sigur că, fiind autodidacte, au făcut multe greșeli, dar au și învățat din ele. La început au pornit cu materiale nepotrivite, catifele care aveau prea mult poliester, de exemplu. Dar și-au dorit să ofere produse cât mai naturale, iar acum s-au stabilizat la țesătura reiat, care are în compoziție bumbac 95%.

„Am încercat să mai externalizăm din procesele de producție, dar nimeni nu le face ca tine, așa că am renunțat. De aceea se și numește hand made, pentru că noi facem totul, de la tăiat până la etichetat”, punctează Cosmina. Prețurile sarafanelor variază de la 55 la 85 de lei, în funcție de mărimi și de aplicațiile folosite la personalizarea lor, și se adresează unei categorii de vârstă cuprinsă între 3 luni și 7 ani. „Ne-am fidelizat câțiva clienți ai căror copii au crescut odată cu brandul nostru.” (C.A.)

Vânzarea se face pe la târgurile de hand made românesc, dar există și o colaborare cu un retailer din Brașov. Și rețelele sociale sunt de mare ajutor, dar deocamdată nu s-au făcut planuri pentru realizarea unui site.

„Întotdeauna e loc de mai bine: la primul târg am pornit cu un stender și cred că aveam vreo 20 de sarafane, iar acum am crescut și ca volum, și ca vizibilitate pe Facebook, s-a văzut o creștere din toate punctele de vedere.” (C.A.)

Fairies Touch este o activitate conexă, nu un business full time, chiar dacă a crescut în ultimii cinci ani. Dar creatoarele din spatele său visează ca povestea să meargă mai departe, cu un magazin propriu, decorat minunat, unde să-și vândă produsele.