Retailerul de fast fashion C&A va deschide în toamna acestui an prima sa Fabrică pentru Inovare în Textile (FIT) din Mönchengladbach, Germania.

Încorporând cele mai recente tehnologii, în noua fabrică se va dezvolta și produce în principal modă durabilă. Pentru implementare, C&A lucrează în prezent cu Universitatea de Științe Aplicate Niederrhein, Academia de Textile NRW (Renania de Nord-Westfalia), Universitatea RWTH Aachen și diferite companii start-up.

„Împreună cu partenerii noștri, dorim să stabilim noi standarde în industria textilă. Suntem încântați să producem din nou în inima Europei. FIT-ul C&A va combina digitalizarea proceselor cu sustenabilitatea, creând noi standarde pentru producția globală”, a declarat Giny Boer, CEO C&A Europe.

FIT se va concentra inițial pe producția de blugi. C&A este unul dintre liderii pieței europene în acest domeniu, iar în 2018 compania a dezvoltat primii blugi din lume cu certificare Cradle to Cradle (C2C ™) Gold. A urmat în 2020 certificarea Platinum a blugilor Beluga.


După ce a fost intens criticată de manufacturieri, C&A anunță restabilirea a peste 90% din comenzi
C&A își păstrează numărul de furnizori de confecții din România


Compania intenționează să integreze procese automatizate în zona de cusut și spălat. Noua fabrică, împreună cu Academia de Textile NRW, va angaja și instrui aproximativ 100 de persoane.

Inițial, se vor produce aici aproximativ 400.000 de blugi pe an, urmând să ajungă la 800.000 într-o etapă ulterioară. Primii pantaloni vor fi disponibili în 2022. „C&A’s FIT va fi mai mult decât un laborator pentru prototipuri. Este vorba despre producerea în cantități mai mari. Moda durabilă nu poate fi doar un produs de nișă ”, spune Boer.

„C&A a avut, de-a lungul anilor, numeroase inițiative în domeniul durabilității. Suntem mândri că locul de muncă industrial al viitorului devine o realitate chiar la ușa noastră. Studenții și cercetătorii de la Mönchengladbach și Aachen sunt încântați: dispare moda rapidă, întră în scenă moda FIT”, a declarat profesorul Dr. Maike Rabe, șeful Institutului de cercetare pentru textile și îmbrăcăminte de la Universitatea de Științe Aplicate Niederrhein.