Romanian Design Week 2018 și-a premiat la final proiectele cele mai speciale: au fost oferite 14 trofee acelor proiecte care s-au remarcat prin excelență și printr-o abordare inedită, din dorința de a celebra și aplauda ce are designul românesc mai bun de oferit în 2018.

La secțiunea fashion au fost oferite trei distincții: Alexandru Floarea a primit un trofeu pentru cea mai spectaculoasă ținută din expoziție, Ioana Ciolacu a fost aplaudată pentru cea mai matură, purtabilă și echilibrată colecție, iar Olah Gyarfas a fost premiat pentru inovație în materiale și pentru originalitate și stilul contemporan. Alexandru Floarea a propus colecția Black Subdivison, un exemplu de amestec inspirațional bazat pe alăturarea a diferite structuri și forme, în care structurile creațiilor vestimentare sunt realizate prin procese de ardere, lipire, suprapunere și topire repetată a pielii, manipularea blănii naturale sau ecologice, organza și voal topit, dizolvarea diferiților adezivi, arderea bitumului sau structuri osoase de animale combinate cu silicon sau rășină.

Ioana Ciolacu a găsit inspirație în stilul Bauhaus, pe care l-a tradus în modă. Colecția sa este inspirată din stilul personal și din activitatea femeilor emblematice, dar nu foarte cunoscute, ale mișcării Bauhaus. Aceasta surprinde un sentiment de individualitate și putere, prin siluete proaspete, un joc de stratificare neașteptat și grafică Bauhaus reinterpretată. Olah Gyarfas este directorul creativ din spatele mărcii PATZAIKIN. Educat în Timișoara și Budapesta, colecțiile sale sunt marcate de experimentarea nonșalantă cu diverse materiale și texturi, cu detalii subtile, aproape imperceptibile de design. Noua sa colecție se remarcă prin materialele originale, realizate din cânepă.