Agenția de Inovație din cadrul Ministerului Apărării din Franța a lansat un apel pentru finanțarea de proiecte care să ofere soluții inovatoare în lupta împotriva COVID-19.

Se referă la căutarea de soluții inovatoare, fie ele tehnologice, organizaționale, manageriale sau de adaptare a proceselor industriale, care ar putea fi folosite pentru a proteja și testa populația, a sprijini pacienții, a monitoriza evoluția bolii la nivel individual, a urmări evoluția pandemiei sau contribui la limitarea constrângerilor din perioada de criză.

Potrivit agenției franceze, proiectele trebuie să aibă o maturitate tehnologică suficientă pentru a putea fi folosite în timpul pandemiei actuale. Aceste soluții inovatoare trebuie să fie ușor și rapid reproductibile și să se aplice pe întreg teritoriul francez în cadrul unui pachet bugetar de 10 milioane euro. Din acești bani se vor finanța unul sau mai multe proiecte de interes.

Dintre proiectele pe care și-a propus să le finanțeze armata franceză se numără soluții de protecție individuală sau colectivă (inclusiv măști, bariere de protecție, tehnici de reciclare a acestora), managementul distanțării sociale dintre indivizi, tehnici automate de curățare și dezinfectare a echipamentelor sau încăperilor, producția de noi soluții de decontaminare a tututor suprafețelor, suport pentru îngrijirea medicală (producția de echipament sau tratamente care lipsesc sau sunt în cantități insuficiente, concepte de reciclare și alte idei pentru a face față penuriei de echipamente), soluții de detecție a visusului în mediul înconjurător, diagnosic rapid sau auto-diagnostic și altele.

Data limită de depunere a proiectelor a fost stabilită la 12 aprilie, 2020.