Consiliul European al Inovarii va organiza pe 30 Aprilie 2020 o sesiune de ePitching, cu scopul de a conecta instituțiile medicale publice și private cu startup-urile și companiile finanțate de către Comisia Europeană, care dezvoltă și furnizează provizii medicale (echipamente de protecție, medicamente, kit-uri de testare, sisteme de ventilație și monitorizare respiratorie) și tehnologii inovative precum: tele-medicină, soluții remote, inteligență artificială pentru analizarea datelor, managementului proviziilor, logistică. Toate acestea au rolul de a întări lupta împotriva COVID-19.

În jur de 10 spitale sau instituții sanitare vor avea posibilitatea să prezinte provocările cu care se confruntă, iar de cealaltă parte un maxim de 40 de companii vor putea să vină cu soluții.

Comisia Europeană a primit în jur de 4.000 de aplicații pentru programul-pilot lansat de European Innovation Council (EIC), dublu față de cât primea până acum. Aceasta se datorează unui apel la idei lansat celor care au soluții în lupta împotriva noului coronavirus. Companiile selectate vor primi fonduri dintr-un total de 164 milioane € alocat acestui proiect.

Va exista un juriu independent format din experți, investitori și antreprenori care vor analiza proiectele, iar companiile selectate pentru a primi sprijinul EIC vor fi anunțate în mai.

Un număr mare de aplicații au venit din domeniul sănătății, dar și din ITC, inginerie și tehnologie.