Klaus Iohannis a anunțat astăzi că aproximativ 15 milioane de măști și 500.000 de combinezoane vor ajunge în această săptămână în România. Aproape jumătate din totalul măștilor vor fi destinate populației, restul vor fi împărțite spitalelor și forțelor de ordine.

Nu a fost precizat tipul măștilor și al combinezoanelor, nici categoria de protecție în care sunt încadrate.

“Primim în această săptămână 2 milioane şi jumătate de măşti pentru medici, aproximativ 5 milioane de măşti de protecţie pentru forţele de ordine, jandarmi, poliţişti, aproximativ 8 milioane de măşti care vor ajunge la populaţie. Vor veni în zilele următoare aproximativ 500.000 de combinezoane de protecţie pentru medici şi personalul medical”, a spus şeful statului potrivit agenției Agerpres.

Starea de urgență se prelungește

Președintele a mai anunțat că va fi necesară prelungirea stării de urgență pentru încă o lună.

„Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat şeful statului.

Credit foto- Președinția României