Sucursala Shima Seiki din Italia, împreună cu furnizorul de fire inovatoare Manifattura Italiana Cucirini au colaborat la realizarea unei colecții-capsulă a designerului Vittorio Branchizio.

Shima Seiki este lider pe piața utilajelor de tricotat plane, iar în Italia are trei show-room-uri unde creativii pot experimenta pe mașini și unde se nasc noi tendințe.

Vittorio Branchizio, fondatorul brandului care îi poartă numele și totodată Art Director al Shima Seiki Italia, a dezvoltat o colecție din fire neconvenționale, în mod special pentru tricotaje.


SMS – laboratorul de tricotaje din Satu Mare
SENSE lansează o colecție de tricotaje premium din fire naturale


Firele au fost furnizate de MIC Spa, o companie din Verona cu peste 40 de ani de tradiție în producția de fire de cusut pentru modă, încălțăminte și mobilier. De câțiva ani, compania a început să meargă pe calea sustenabilității și produce fire reciclate, derivate din surse controlate, nylon biodegradabil și bumbac organic.

Pentru colecția lui Branchizio se remarcă o rochie realizată integral cu firul Exté pe mașina de tricotat FIRST 124 F21, care folosește finețea 21.