Având în vedere impactul negativ al actualei crize coronavirus asupra vânzărilor, Consiliul de administrație al PUMA a propus suspendarea plății dividendelor pentru 2019. De asemenea, toți cei din boardul director din Germania renunță la salariile aferente lunii aprilie.

În afară de China, Japonia și Coreea de Sud, aproape toate magazinele PUMA au fost închise temporar de către autorități. Vânzarea online, deși este operațională pe aproape toate piețele, reprezintă mai puțin de 10% din totalul afacerii, ceea ce a dus la o scădere majoră a vânzărilor nete și a fluxului de numerar.

Gigantul retailer de sportswear a luat măsuri imediate pentru a ușura impactul provocărilor actualului mediu de afaceri, iar scăderea drastică a vânzărilor i-a determinat pe membrii bordului de conducere să-și reducă salariile din aprilie cu 100%, în timp ce senior managerii (managerii generali și directorii) vor avea reduceri ale salariilor lunii aprilie de 25%.

Angajații de la birourile companiei din Germania lucrează cu program redus, part-time, iar cei din magazine sunt acasă, însă primesc salariile nete integrale, grație intervenției statului și contribuției voluntare a PUMA.

credit foto – PUMA