Compania din Sibiu a anunțat că are capacitatea de a fabrica măști și viziere de  protecție. Potrivit reprezenntului companiei, Paul Halaga, măștile de protecție sunt realizate din bumbac satinat în dublu strat, la care se poate adăuga separat un filtru cu rol de creștere a protecției.

Masca este reutilizabilă, se spală și se poate igieniza cu ajutorul fierului de călcat, dar filtrul se recomandă a fi înlocuit după fiecare utilizare.

Prețul măștilor este de 5,5 lei +TVA, dar pentru comenzi speciale, de peste 1.000 de bucăți, acesta poate să scadă la 4 lei. Pentru accesoriul-filtru se oferă un pachet de 10 bucăți la prețul de 2 lei + TVA/pachet, sau la prețul de 10 lei + TVA pentru pachetul de 50 de bucăți.

Vizierele de protecție sunt realizate dintr-un plastic transparent și se pot reutiliza după ce se curăță și se dezinfectează. Prețul lor este de 15 lei + TVA, și poate să scadă la 12,5 lei + TVA pentru comenzi de peste 1.000 de bucăți.

Famatech este un producător industrial cu capital privat, româno-francez, care fabrică legături tehnice flexibile (burdufuri inelate, manșete și compensatoare etc.), protecții termice și fonice (huse, ecrane de protecție) și altele. Vizierele și măștile de protecție sunt produse realizate de companie în contextul pandemiei de Covid-19.